Elevsamfundets legat 2017


blev tildelt Elisabeth Oxholm Thomsen

som har sendt os denne tak og oplysninger om sig selv


Mit navn er Elisabeth Oxholm Thomsen, og jeg sidder lige nu i den lykkelige situation at jeg med et smil kan kigge tilbage på den kæmpe ære det var og stadig er at være blevet udvalgt til at modtage dette ærefulde legat. I denne sammenhæng vil jeg udtrykke min dybeste taknemlighed!

Dimissionen fredag den 23. Juni 2017 var i forvejen en overvældende begivenhed. Min mor fyldte 49, men hvad endnu større var, 3 års slid og hårdt arbejde kulminerede i uddelingen af eksamensbeviset. Vi var endelig studenter. Jeg troede at klimaks var nået, indtil jeg pludselig hørte mit navn blive nævnt i forbindelsen med uddelingen af dette legat. Det var utrolig stort at blive udvalgt blandt cirka 850 andre dimitterende, og så blive udvalgt ud fra de værdier, som elevsamfundets legat bygger på.

Igennem mine 3 år på Aabenraa Statsskole er jeg blevet fagligt udfordret, jeg er blevet styrket personligt, jeg har fået dannet stærke venskaber og ikke mindst er jeg blevet velsignet med mange gode minder. Igennem de 3 år har jeg forsøgt at tage værdier som medmenneskelighed, omsorg for hinanden, solidaritet, gåpåmod og flittighed med mig i hverdagen. Særligt solidaritet har været vigtigt for mig. Jeg havde mine kampe gennem gymnasiet, både fagligt, socialt og mentalt, og her spillede solidaritet en stor rolle. Gymnasietiden har i høj grad lært mig, at man kan ikke komme igennem livet på egen hånd. Solidaritet er afgørende, og derfor var det vigtigt for mig altid at hjælpe der hvor jeg kunne. Det glædede mig altid at se hvordan vi i klassen hjalp hinanden i pressede situationer. Vi var måske ikke den klasse, der arrangerede flest sociale arrangementer efter skoletiden eller som havde det fantastisk sammen alle sammen, men når det gjaldt, var vi der for hinanden og det var for mig en stor glæde.

Nu sidder jeg her og kigger tilbage på 3 år, der har givet mig uendeligt meget. Det er ikke til at sætte ord på, men det er alt sammen noget jeg tager med mig videre i livet.

Det næste år har jeg planer om at arbejde, komme ud i samfundet og mærke friheden fra forventningspres, lektier og afleveringer. Derefter er planen at læse jura på Århus Universitet, som helt ideelt set ender ud i job som politifuldmægtig. Det er ikke til at vide hvad fremtiden bringer, men en ting er sikkert. Jeg vil for altid kigge tilbage på tiden på Aabenraa Statsskole, og dette legat med de anerkendende og rosende ord, med stolthed, taknemlighed, et kæmpe smil på læben og se dette legat som et vidnesbyrd om, at hårdt arbejde både fagligt og socialt virkelig kan betale sig.


Mange tak til Aabenraa Statsskoles Elevsamfund.


Mange hilsner

Elisabeth Thomsen


Yderligere oplysninger og medlemsskab kan opnås ved henvendelse til:


Frank Christiansen, 61 71 28 67

Mail: fcribe@hotmail.com


Anne-Dorte Schmidt, 74 62 95 39

Mail: annedorte51@hotmail.com

Aabenraa Statsskoles Samfund

© 2011